Lägg till kund

Det finns två sätt att lägga till en kund som skickar order i kundregistret:

• Leverantören skickar en förfrågan till kund om att ta emot orderfiler.
  • Kunden skickar en förfrågan till leverantör om att de vill börja skicka orderfiler.

Initiering från leverantör

Första steget för leverantören är att lägga till kunden i kundregistret för att godkänna att de skickar orderfiler.

Gå till Kundregister – Sök & Lägg till kunder. Välj Visa företag som skickar ordrar i drop-down-menyn. Sök reda på kunden och klicka på Lägg till.

lagg_till_kund_1

I nästa steg kan leverantören välja om den vill skicka en förfrågan till kunden om att få ta emot orderfiler från dem:

lagg_till_kund_2

När kunden är godkänd läggs den upp i leverantörens kundregister och kunden kan därmed börja skicka orderfiler.

Initiering från kund

Kunden har möjlighet att skicka förfrågan till leverantören om att få börja skicka orderfiler till dem. Leverantören får då en förfrågan som de kan godkänna eller avvisa.

lagg_till_kund_3

Om förfrågan godkänns läggs kunden till i leverantörens kundregister och kunden kan börja skicka orderfiler.