Skapa och skicka e-fakturor

Obs! Enligt god bokföringssed bör du bifoga eventuell originalfaktura till den e-faktura som du skapar och skickar med Pagero Web Portal.

1. Gå till Pagero Web Portal – Skapa e-faktura. Välj mottagare i menyn för att visa detaljerad information om den valda mottagaren. Klicka på Välj mottagare. Om du inte ser några mottagare i menyn beror det på att du inte lagt till några kunder i ditt kundregister.

Skapa och skicka e-fakturor

2. Skapa en ny e-faktura genom att fylla i formulärsidan. Börja med att ange om du ska skapa en debet- eller kreditfaktura och fyll sen i resten av fälten. Obligatoriska fält är markerade med röd ram.

Skapa och skicka e-fakturor

3. Klicka på plustecknet ovanför fakturaraderna för att lägga till fler rader. När du har fyllt i informationen i fakturaraden klickar du på den gröna bocken. Klicka på det röda krysset för att radera information.

Skapa och skicka e-fakturor

4. Du kan också lägga till en radspecifikation till varje fakturarad. Klicka på den gula anteckningen till höger och fyll sedan i önskad information i fritextfältet.

Skapa och skicka e-fakturor

5. Kontrollera alla ifyllda uppgifter och att du angivit rätt momssatser. När du är klar och vill skicka fakturan så klickar du på Gå vidare med fakturan längst ner på sidan.

Skapa och skicka e-fakturor

6. Nu hamnar fakturan i Pagero Web Portal – Godkänn & skicka dokument. Om du vill bifoga en bilaga till din faktura klickar du på namnet på din faktura i listan, så visas ytterligare alternativ. Klicka på Bläddra och välj din bilaga. Välj sedan vilken typ av bilaga filen är. Avsluta med att klicka på Lägg till bilaga längst ner på sidan.

Skapa och skicka e-fakturor

7. Bocka i rutan till vänster om fakturan i listan. Klicka på Skicka och din e-faktura skickas iväg.

Skapa och skicka e-fakturor

Spara som mall

1. Om du vill spara fakturan som en mall klickar du på Spara som mall istället för Gå vidare med fakturan när du är klar med att fylla i uppgifterna i din faktura.
  2. Fyll i informationen som efterfrågas och klicka på Spara.
  3. Du kan använda mallen när som helst från sidan Sparade fakturamallar. Markera mallen och klicka på Öppna.