Konfigurering av Pagero Payment Connect

För att kunna skicka in betalfiler med fler valutor än Euro kan behöva uppdatera dina inställningar.

1. Starta Pagero Internet.
Inloggning av klient Pagero Internet
  1. Koppla upp dig genom att klicka på koppla upp och ange ditt användarnamn och lösenord
Pagero Internet, koppla upp

Pagero Internet - Ange användarnamn och lösenord

3. Klicka på Payment Online inställningar under Verktyg

4. Om ni har inställningar sedan tidigare räcker det att ange er Standardvaluta (dvs den valutaficka som ska debiteras om du saknar valutaficka för en viss valuta) och sedan spara.

5. För att lägga till ytterligare valutor/konton ange inställningarna som gäller för ditt företag och klicka på Spara. Sparaknappen blir tillgänglig när alla fält är ifyllda och du lämnat det sista fältet med markören.

Profilinställningar
  1. Upprepa stegen nedan för de valutor som det finns valutakonto kopplade till bankgiro/IBAN nummer
  • Skicka: Viktigt att denna ruta kryssas i om Pagero ska skicka dina betalfiler till banken
  • Land: swe för Sverige etc.
  • Bank: Välj företagsbank i listan
  • Sender id: Code: SenderId enligt ditt bankavtal. Skickar Pagero Payment Online din fil till bankens fylls denna data automatiskt i med Pageros uppgifter
  • Format in: Ange format för din betalfil
  • Standardvaluta: Den valutaficka som ska debiteras om du saknar valutaficka för en viss valuta
  • Bankgiro: lägg till Bankgironummer
  • Namn: Ange ditt företagsnamn
  • Kundnummer: Avtalsid, kundnummer, Bankid eller motsvarande hos banken
  • Typ: CUST alternativt Bank beroende på vad som står i ditt bankavtal
  • Valuta: Ange valuta som det finns valutakonto kopplat till bankgiro/IBAN nummer
  • IBAN: Ange ditt IBAN nummer som är kopplat till ditt Bankgironummer/valutakonto
  • Bic: Ange Bic kod
  1. Tryck på Spara