Legg til kunde

Det finnes to måter å legge til en kunde som sender ordre til kunderegisteret:

• Leverandøren sender en forespørsel til kunden om å ta imot ordrefiler.
  • Kunden sender en forespørsel til leverandøren om at de vil begynne å sende ordrefiler.

Initiativ fra leverandør

Første steget for leverandøren er å legge til kunden i kunderegisteret for å godkjenne at de sender ordrefiler.

Gå til Kunderegister – Søk og Legg til Kunder. Velg Vis bedrifter som sender ordrer i rullegardinmenyen. Søk frem kunden og klikk på Legg til.

Legg_til_kunde_1

I neste steg kan leverandøren velge om de vil sende en forespørsel til kunden om å få ta imot ordrefiler fra dem:

Legg_til_kunde_2

Når kunden er godkjent legges de opp i leverandørens kunderegister og kunden kan dermed begynne å sende ordrefiler.

Initiativ fra kunde

Kunden har mulighet for å sende forespørsel til leverandøren om å begynne å sende ordrefiler til dem. Leverandøren får da en forespørsel som de kan godkjenne eller avvise.

Legg_til_kunde_3

Hvis forespørselen godkjennes blir kunden automatisk lagt til i leverandørens kunderegister og kunden kan begynne å sende ordrefiler.