Opprett og send e-fakturaer

NB! I henhold til god regnskapsskikk bør du legge ved eventuell originalfaktura til den e-fakturaen du oppretter og sender med Pagero Web Portal.

1. Gå til Pagero Web Portal – Opprett e-faktura. Velg mottakere i menyen for å vise detaljert informasjon om den valgte mottakeren. Klikk på Velg mottaker. Hvis du ikke får opp noen mottakere i menyen er det fordi du ikke har lagt til mottakere i kunderegisteret ditt.

Opprett og send e-fakturaer

2. Opprett en ny e-faktura ved å fylle inn skjemaet på siden. Start med å angi om du skal opprette en debet- eller kredittfaktura og fyll deretter inn resten av feltene. Obligatoriske felter er rødmarkerte.

Opprett og send e-fakturaer

3. Klikk på plusstegnet ovenfor fakturalinjene for å legge til flere linjer. Når du har fylt ut informasjonen på fakturalinjen klikker du på den grønne haken. Klikk på det røde krysset for å slette informasjon.

Opprett og send e-fakturaer

4. Du kan også legge til en linjespesifikasjon for hver fakturalinje. Klikk på det gule notatmerket til høyre og fyll deretter i ønsket informasjon i tekstfeltet.

Opprett og send e-fakturaer

5. Kontroller alle opplysningene du har fylt inn og at du har angitt rett momssatser. Når du er ferdig og vil sende fakturaen, klikker du på Gå videre med fakturaen nederst på siden.

Opprett og send e-fakturaer

6. Nå havner fakturaen i Pagero Web Portal – Godkjenn og send fakturaer. Hvis du vil legge til et vedlegg med fakturaen din klikker du på navnet på fakturaen i listen, da vil du få du opp ytterligere alternativer. Klikk på Bla og velg riktig vedlegg. Velg deretter hvilken filtype vedlegget har. Avslutt med å klikke på Legg til vedlegg nederst på siden.

Opprett og send e-fakturaer

7. Kryss av ruten til venstre for fakturaen i listen. Klikk på Send og fakturaen din blir sendt.

Lagre som mal

1. Hvis du vil lagre fakturaen som en mal klikker du på Lagre som mal istedet for Gå videre med fakturaen etter du har fylt inn opplysningene i fakturaen.
  2. Fyll inn informasjonen som blir etterspurt, og klikk på Lagre.
  3. Du kan når som helst hente og bruke malen fra siden Lagrede fakturamaler. Marker malen og klikk på Åpne.

Opprett og send e-fakturaer