Legg til og send vedlegg med Pagero Connect

Med Pagero Connect kan du sende vedlegg både med fakturaer som distribueres til mottakeren gjennom Ekstern Print og med e-fakturaer.

Legg til og send vedlegg

1. Start Pagero Connect.
  2. For å legge til et vedlegg med en faktura må du først sende fakturaen til Pagero Online.
  3. Fakturaen vises deretter under fanen Visninger – Utgående – Pagero Online – Filer som venter på vedlegg.
  4. Marker den fakturaen du vil legge til et vedlegg med og klikk på Legg til vedlegg.
  5. Søk frem vedlegget og angi dokumenttype. Du kan også legge til en notering i fritekstfeltet. Klikk deretter på Ok.
  6. Kontroller at vedlegget ditt har blitt festet til rett faktura ved å klikke på den fakturaen du vil legge til et vedlegg med. Hvis vedlegget vises i det tredje og nederste feltet har det blitt festet korrekt og fakturaen er nå klar for å sendes til mottakeren med de vedlagte filene.
  7. For å sende fakturaen klikker du på Send valgte øverst i Pagero Connect. Hvis filen inneholder mer enn en faktura må du først legge til vedlegg med alle de fakturaene som skal ha vedlegg. Gjenta da steg 4-5 for hver faktura du sender. Hvis du ikke legger til vedlegg med alle fakturaene dine før du klikker på Send valgte vises pop-up vinduet nedenfor. Hvis du ikke vil legge til flere vedlegg klikker du på Ja for å sende.
  8. Fakturaen med de tilhørende vedleggene vises nå under Visninger – Utgående – Pagero Online – Sendte fakturaer.

Vedleggformat
For at vedleggene skal kunne skrives ut via Ekstern Print (hvis du har den tjenesten) kreves det at de er i formatet TIFF, Multi-TIFF eller PDF når du legger dem til fakturaene dine. Noter at formatet PDF bare kan brukes om du har Originalprint, det vil si at du bruker din egen fakturalayout.

Skal vedleggene dine sendes med e-fakturaer har du mulighet til å sende også andre filformater. Derimot har ikke alle økonomisystemer og e-fakturaleverandører støtte for alle filformater. Vi anbefaler derfor bruk av PDF som format når du sender vedlegg med e-fakturaer for å unngå problemer hvor mottakerens system ikke kan håndtere andre filformater.

Hvis du ikke har mulighet til å opprette eller konvertere vedlegg til TIFF finnes det programvarer og online-tjenester med dette formålet, for eksempel:
www.softinterface.com

www.convertfiles.com

Vedleggfilene får ikke overskride 5 MB. Hvis du sender vedlegg i TIFF-format via Ekstern Print skal oppløsningen være 300 dpi.