PDF lasku s-postilla

Luo luettelo Pagero Onlinessa

Ennen kuin voit alottaa käyttämään palvelua PDF-lasku sähköpostitse, tarvitset luettelon sisältäen ne sähköpostiosoitteet, joille haluat lähettää PDF-laskuja. Voit luoda luettelon suoraan Pagero Onlinessa tai luoda sen Excelissä.

1. Kirjaudu Pagero Onlineen

Vasemmalla puolella valitset AsiakasrekisteriS-postijakelu. Napsauta Add email address (lisää sähköpostiosoite).

Luo_oma_lista_PAGEROONLINESSA_Kuva_1

2. Syötä asiakasnumero ja sähköpostiosoite ja valitse Save (tallenna).

Luo_oma_lista_PAGEROONLINESSA_Kuva_2

3. Nyt voit nähdä että asiakasnumero ja sähköpostiosoite on tallennettu luetteloon.

Luo_oma_lista_PAGEROONLINESSA_Kuva_3

Luo lista Excelissä

1. Käynnistä Excel ja aloita luomalla kaksi saraketta. Anna sarakkeille otsikot, joiden nimet on oltava ”customer_number” ja ”email”. Tämän jälkeen voit aloittaa kirjoittamaan niitä asiakanumeroita ja sähköpostiosoitteita, joille haluat lähettää PDF-laskuja.

Luo_lista_excelissä_kuva_1

Mikäli sinulla on useampi asiakasnumero samalle sähköposti vastaanottajalle, sinun tulee kirjoittaa yksi asiakasnumero per rivi ja syöttää sama sähköpostiosoite näille riveille.

Huom! Voit syöttää ainoastaan yhden (1) sähköpostiosoitteen per asiakasnumero.

2. Kun olet valmis, tallenna.

Huom! Jotta voit ladata luettelon Pagero Onlineen, sinun on tallennetteva se CSV-muodossa.

Luo_lista_excelissä_kuva_2

Nyt olet valmis lataamaan luettelon Pagero Onlineen.

3. Kirjaudu Pagero Onlineen.

Vasemmalla puolella valitset AsiakasrekisteriS-postijakelu. Napsauta Import email addresses (tuo sähköpostiosoitteet).

Luo_lista_excelissä_kuva_3

4. Valitse Selaa ja valitse tiedosto, jonka haluat ladata. Napsauta sen jälkeen Upload (lataa) ja Takaisin.

Luo_lista_excelissä_kuva_4

5. Nyt voit nähdä oman luettelon Pagero Onlinessa ja olet valmis lähettämään PDF-laskuja vastaanottajille.

Luo_lista_excelissä_kuva_5

Näin teet muutoksia sähköpostiluetteloon

1. Kirjaudu Pagero Onlineen.

Vasemmalla puolella valitset AsiakasrekisteriS-postijakelu.

Muutoksia_listaan_kuva_1

2. Voit tehdä muutoksia luetteloon suoraan Pagero Onlinessa. Esimerkiksi voit lisätä uusia sähköpostiosoitteita, napsauttamalla Add email address (lisää uusi osoite).

Voit myös muuntaa tietoja, napsauttamalla Edit (muunna) tai poistaa tiedon kokonaan napsauttamalla Delete (poista).

Muutoksia_listaan_kuva_2

3. Jos luettelo on hyvin pitkä, se voi olla helpompaa työskennellä sen kanssa Excelissä. Jotta voit työskennellä luettelon kanssa Excelissä, sinun on ensin vietävä luettelo Exceliin.

Napsauta Export to: Excel ja OK.

Muutoksia_listaan_kuva_3

4. Excelissä voit lisätä, muokata tai poistaa asiakasnumeroita tai osoitteita. Jos haluat lisätä uuden asiakasnumeron tai sähköpostiosoitteen, voit tehdä tämän helpoimmin lisäämällä rivejä luetteloon.

Jos haluat muuntaa osoitteita tai numeroita, napsauta solua jota haluat muokata ja tee muutokset. Jos haluat poistaa asiakasnumeron ja osoitteen kokonaan, valitse koko rivi ja valitse poista.

Tässä olemme lisänneet uusia asiakasnumeroita ja sähköpostiosoitteita.

Muutoksia_listaan_kuva_4

5. Kun olet valmis, tallenna.

Huom! Tiedostomuodon on edelleen oltava CSV.

Muutoksia_listaan_kuva_5

6. Jos Excel haluaa että vahvistat, että haluat tallentaa luettelon CSV-muodossa, valitse Kyllä.

Muutoksia_listaan_kuva_6

7. Nyt voit avata päivitetyn luettelon Pagero Onlinessa. Avaa luettelo napsauttamalla Import email addresses (tu sähköpostiosoiotteet)

Valitse Selaa ja valitse tiedosto, jonka haluat ladata. Napsauta sen jälkeen Upload (lataa) ja Takaisin.

Muutoksia_listaan_kuva_7

8. Nyt voit nähdä päivitetyn luettelon Pagero Onlinessa.

Muutoksia_listaan_kuva_8

Hae asiakkaita

Voit nopeasti ja helposti löytää sähköpostiosoitteen luettelosta. Syötä hakukenttään avainsana tai numero ja paina etsi.

Etsi_asiakkaita_kuva_1

Lähetä PDF laskuja sähköpostilla

Muodostakaa ja lähettäkää laskunne kuten normaalista Pagero Web Portaalin tai ERP järjestelmänne kautta. Laskut käsitellään Pagero Onlinessa automaattisesti ja välitetään PDF formaatissa vastaanottajille, ketkä haluavat laskut sähköpostilla.

Vastaanottajan sähköposti-ilmoitus

Otsikkona sähköpostiviestissä minkä vastaanottaja vastaanottaa on: “PDF lasku lähettäjältä [yrityksen nimi joka lähettää laskun]” ja laskussa on seuraava teksti:

___

Hyvä asiakas,

Liitteenä PDF dokumentti joka sisältää maksumuistutuksen lähettäjältä [ Lähettävän yritysksen nimi] seuraavalla yhteenvedolla:

Laskunumero:

Laskutettava summa:

Eräpäivä:

Mikäli teillä on kysymyksiä laskuun liittyen, olkaa hyvä ja lähettäkää sähköposti [lähettävän yrityksen sähköposti].

Ystävällisin terveisin,

[Lähettävän yrityksen nimi]

[Lähettävän yrityksen osasto]

___

Jos kieltä ei ole määritelty laskulla joka on lähetetty Pagero Onlineen, lähetetään viesti kielellä joka on määritelty lähettävän yrityksen asetuksiin.

Virheellisten sähköpostien käsittely

Mikäli PDF laskua, joka välitetty Pagero Onlinen kautta, ei voida välittää vastaanottajalle, saatte ilmoitusviestin sähköpostiosoitteeseen joka rekisteröity Pagero Onlinen asetuksiin Asetukset – Asetukset – Yritystiedot – Perusasetukset. Kirjaudu Pagero Onlineen ja klikkaa valikosta vasemmalla Omat tiedostot – Virheellisten erien käsittely. Välittämättä jäänyt lasku näytetään sivun alareunassa.

PDF-faktura_via_e-post_2

Klikkaa laskuriviä ja saat tästä lisätietoa.

Sivun alareunassa otsikon vastaanottajan sähköpostiosoite alla, on ikkuna johon voitte syöttää vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen sekä voitte uudelleen lähettää laskun klikkaamalla uudelleen lähetä dokumentti.

Huom: Vaihtoehtoista sähköpostiosoitetta ei tallenneta sähköpostiosoitelistaanne. Jos haluatte korvata vanhan osoitteen uudella, on teidän ladattava uusi sähköpostiosoitelista