PDF-faktura via e-mail

Upload en e-mailadresse liste

Før du kan begynde at bruge tjenesten PDF‐faktura via e‐mail skal du uploade en liste i Pagero Online med kundenumre og e‐mailadresser til dem, som skal modtage PDF‐fakturaer.
Log ind i Pagero Online og tryk på IndstillingerE-maildistribution i menuen til venstre. Upload derefter din liste ved at trykke på Gennemse og derefter Overfør.
OBS! Listen du uploader skal være i CSV‐format, med en kolonne for kundenumre og en for e‐mailadresser.

Kolonnerne skal have vær sin rubrik og navnene på rubrikkerne skal være ”customer_number” og ”email”. Denne information finder du også på siden, hvor du uploader din liste.
Hvis du har flere kundenumre til en og samme modtager skal du skrive de forskellige kundenumre på vær sin linje og angive samme e‐mailadresse for hver enkelt kundenummer. OBS! Det er kun muligt at angive en (1) e-mailadresse per kundenummer.

På siden kan du downloade et eksempel, som viser hvordan listen skal se ud.

PDF-faktura_via_e-mail_1

Opdatere din uploaded e-mailliste

Hvis du vil opdatere din uploaded e‐mailliste skal du uploade en helt ny liste i Pagero Online som forklaret i teksten ”Upload e-mailliste” ovenfor. OBS! Når du uploader en ny liste, fjernes alle oplysninger i den gamle liste.

Send PDF-fakturaer via e-mail

Opret og send din faktura som du plejer i Pagero Web Portal eller i dit økonomi‐/forretningssystem. I Pagero Online sorteres fakturaerne automatisk og sendes i PDF‐format via e‐mail til de modtagere, som ønsker at modtage fakturaer på denne måde.

Modtagerens e-mail

E‐mailen som modtageren får har følgende tekst i emnelinjen: “PDF‐faktura fra [Navn på virksomheden, som sender fakturaen]” og e‐mailen indeholder følgende tekst:

___

Kære Kunde,

Vedhæftet i denne e-mail finder du et PDF-dokument, som indeholder en faktura fra [Navn på den udstedende virksomhed] med følgende indhold:

Fakturanummer:

Fakturerede beløb:

Forfaldsdato:

Hvis du har spørgsmål angående denne faktura, venligst send en e-mail til [e-mailadresse til udstedende virksomhed].

Med Venlig Hilsen,

[Navnet på den udstedende virksomhed]

[Afdeling på den udstedende virksomhed]

___

Hvis intet sprog angives i fakturaen, som sendes til Pagero Online bliver e‐mailen sendt på det sprog, som den udstedende virksomhed har valgt i Pagero Online.

Fejlhåndtering

Hvis en PDF‐faktura, som sendes per e‐mail via Pagero Online ikke kan leveres til modtageren, får man en notifikation om dette til den e‐mailadresse, som er registreret på virksomheden under IndstillingerInstillingerVirksomhedens indstillingerGenerelt. Log ind på din konto i Pagero Online og tryk på Mine dokumenterHåndtér fejlagtige dokumenter i menuen til venstre. Den fejlagtige faktura ses nederst på siden.

PDF-faktura_via_e-mail_2

Tryk på e‐fakturaen for at se detaljer.

Nederst på siden findes der en boks, under rubrikken Modtagerens e‐mailadresse, hvor du kan indtaste en alternativ e-mailadresse og sende fakturaen til modtageren igen. Skriv den alternative e‐mailadresse i boksen og tryk på Send dokument igen for at sende fakturaen igen.

OBS! Den alternative e‐mailadresse bliver ikke gemt i din e‐mailliste. Ønsker du at den nye e-mailadresse skal erstatte den gamle, skal du uploade en ny e‐mailliste, som forklaret i teksten ”Upload e-mailliste” ovenfor.